2010. május 31., hétfő

25 ora!

Sziasztok!

Na mar egy joideje nem irtam es cserebe most sem fogok sokat:) Egyszeruen nem volt idom mindig aludtam. Nagyon kipihent vagyok bar most vegeztem fel 12-kor es reggel 6 kor kezdem, de szerencsere most 25 oras egy nap. Amiota nem irtam kikotottunk Hollandiaba, Roterdammba, ma Franciaorszzagba, holnap meg megint Angliaba. Rendben van amugy minden csak nincs idom semmire es leszakadnak a labaim... Kepeket csinaltam minden varosrol de csak a hajorol mert ugye nem volt idom lemenni. Holnap atkoltozunk a normal kabinunkba es a csapatbol a legrendesebb sraccal leszek egy szobaban... na majd holnap irok most megyek aludni.

Udv

2010. május 29., szombat

Belgium!

Sziasztok!

Itt vagyunk Belgiumban valami Z betuvel kezdodo varoskaban:), reggel kotottunk ki. Sajnos a varosba nem tudtam kimenni mert egyszeruen nem volt ra eleg idom. illetve lett volna mert ma 12 tol dolgozom, de sajnos kozben volt egy Crew Drill-unk ami ez a hulye gyakorlatozas ugye... es az elott meg nem birtam kikelni az agybol. most 3. 30-tol 4.30-ig van egy kis szunetem aztan 10 30- ig dolgozom. Fent vagyok ebben a buffes etteremben Kingscore a neve. Semmi megterhelo nincsen benne mert meg asztalt sem kell teriteni csak a koszos tanyerokat leszedni az asztalrol. Olyan mint az Inter a reggeliknel, igazi daralo. Probalok minnel hamarabb kikerulni innen, mert itt a love is kevesebb, illetve a love nem kevesebb csak a borravalo... A britanniaban meg 500$-ral tobbet kereshetnek, csak ott meg joval nagyobb hajtas van. szoval nehez a helyzet. Egyre faradtabb es faradtabb vagyok. Es ez meg csak az elso het volt... remelem jobb lesz majd. Amugy a munkatarsaim tok jo fejek, a fele ilyen kis Filippino. Az tuti hogy ha egyszer hazaerek akkor 2 napig nem fogok felkelni, vagy ha felkelek akkor is csak enni. Ugy vagyom mar egy jo nagy belszinre... Bar ha a Britanniaba lekerulok akkor azert lehet csomagolni egy kicsit ha arrol van szo... Vegre ma mar nem alitunk orat asszem. Na most megyek vissza, folytatom a robotolast.

Udv mindenkinek.

U.i.: Ja es esik az eso... Uatlom

2010. május 28., péntek

Southamton!

Sziasztok!

Az elozo bejegyzesem utan elmentunk atvenni a "diplomat":). Nagyon jol ereztem magam mert a Hotelmanager, a Commodore (master capitan), es az egesz ceg a Cunard Igazgatoja adtak at a "diplomat". Ket gyerek az nem vehette at, illetve vizsgazni sem engedtek mert az egyik annyira reszeg volt az elozo este, hogy osszebalhezott valami vezetovel, meg leontotte valami itallal, ughogy o elment, de nem banja a dolgot, a masik meg allandoan elkesett a recepciorol ugyhogy, ok ketten leszaltak Southamtonban.Utana meg egybol mentunk a Britanniaba dolgozni.

Ma reggel 6.30-kor kikotottunk Southamtonban. Sajnos a kikotes pillanatat nem tudtam felvenni videora, mert nem tudtam felkelni:) Tegnap egy kicsit sokaig voltunk a szemelyzeti barban...Egyenlore meg nemtudom a fix helyem, hogy hol leszek, azt tudom hogy ma megyek fel a Kingscourt nevu Bufes rendszeru etteremben. Valoszinu, hogy ott leszek egy ideig. Kilenc ora korul kimentunk a varosba kicsit nezelodni, meg vettem egy furdogatyat (azt persze nem hoztam magammal), mert 4.-en lesz egy crew spa night, ami azt jelenti, hogy aznap este 8.-tol ingyen hasznalhatjuk a szaunat meg a medenceket, egy kis felarral meg lehet massziroztatni, meg ilyenek. Remelem nem fogok akkor dolgozni. Szoval ma jo napom volt mert csak delutan 4 tol dolgozom es ezert egy csomot maszkalhattunk a varosba. Egy par angol gyerekkel mentunk ki, akik egesz jol ismerik a varost ugyhogy elmentunk egy-ket bevasarlokozpontba meg ilyesmi. Baromi draga egy hely ez az Anglia. Szerencsere par kepet is tudok nektek mutatni.


A hajo tetejerol.


Ez is.


Sot meg ez is.


A hajo!



A arosban.



Ez is.


A hajo.


Ez is:)
Koszonom hogy ennyien nezitek a blogomat! Jol esik a sok kommentet elolvasni.
Sziasztok!

2010. május 27., csütörtök

SIKERULT!

Sziasztok!

Na sikerult a vizsgam ugyhogy mostmar nincs sok hatra. Ma este megkapjuk az eredmenyeket. Este dolgozunk a Brittanniaban egy kicsit, 10-ig. Reggel megerkezunk Southamton-ba es egesz estig szabad vagyok szoval bejarom az egesz varost... Alig varom mar.
Ma este meg at kell alltani az orat egyszer aztan mar legalabb megint 24 ora lesz egy nap:)
Latom tetszettek a kepek. Koszonom hogy ennyien olvassatok a blogot! Kommenteljetek nyugodtan ;)
Sziasztok

2010. május 26., szerda

Képek!

Sziasztok!

Végre sikerült egy olyan géphez üljek ahol van ékezet és képeket is fel tudok tölteni.
Holnap lesz a vizsgám reggel 10-kor. Ma is egy csomó élménnyel gazdagodtam. Voltunk a planetáriumban ahol direkt csak nekünk az ott dolgozók munkaidőn kívül megmutatták, hogy milyen és levetítették a filmet nekünk. Ez az egyetlen olyan hajó a világon ahol van planetárium.
Na a lényeg hogy itt vannak a képek:



New York a hotelszobából



New York


New York



Én és New York

Én és az óceán

Queen Marry



Na egyenlőre ennyit bírtam feltölteni.
Sziasztok!

2010. május 25., kedd

Csak egy par szo!

Sziasztok!
koszi a sok biztato szot! En mar most buszke vagyok magamra! El sem tudjatok kepzelni, hogy milzen jo egy ilyen csapatban dolgozni, ahol ugy kezelnek mint egy csaladtagot. Az osszes treningen a vezetonk Risi aki Indiai szarmazasu, mindig tamogat bennunket mindenben. Az osszes vezeto szinte minden nap lenvolt PL.: Comodore Bernard Warner(A legmagasabb beosztasu capitany a hajon), Hotel manager, F&B manager... Lejonnek es ok is csak biztatnak minket. Elmeselik honnan jottek mennyi ideje dolgoznak itt es,hogy mi volt az elso szerzodesukon. Utana mi mindannyian sezemelyesen bemutatkozunk kerdeznek egy par dologt es nagyabol enny. Ilzenkor nagyon megtisztelve erzem magam, hogy ilyen magas beosztasu emberek a munkaidejukbe be birjak suriteni, hogy foglakozzanak egy kicsit velunk... Elkepeszto. Tisztelet. Ez a legfontosabb itt. Nem veletlen, hogy ez a vilag legjobb akademiaja. Ma megtudtam hogy aki a hajon dolgozik annak csak a 40%-a vegezte el ezt az akademiat. Komolyan ilyenkor imadok itt lenni es egy ilyen fantasztikus csapathoz tartozni. Amikor viszont este kimegyek egy kicsit nezni az Oceant es honvagyat erzek, vagy amikor reggel 4 ora alvas utan felebredek akkor nem ertem hogy mit keresek itt. Szerintem idovel megszokom ezt is. Batram ki merem jelenteni, hogy: orulok hogy, a vilag legnepszerubb hajojan dolgozhatok! We are Cunard:) (Ez a jelmondata a cegnek) Lehet hogy aztan nem kene ilyen komolyan venni ezt a dologt mert csomo olyan ember dolgozik itt aki nem White Star-os. Szerintem ha ezeket az iranyvonalakat kovetem es igazan odateszem magam szakmailag is, akkor nem lesz gond. Az Interben pl allandoan utaltuk ezeket a treningeket, de teny hogy aki igazan hitt benne mindig az jart a legjobban...
Sziasztok

2010. május 24., hétfő

Ismet itt!

Sziasztok!

A mai reggelem ugy kezdodott, hogy reggel nyolckor volt egy vizsgam az elelmiszerbiztonsagi rendeszerbol. sikeresen atmentem szoval az elso lepcso megvan mar. utana volt meg egy kis fejtagitas es utane volt egz Crew Drill nevezetu dolog ami azt jelenti, hogy egy olyan gyakorlat amin kotelezo reszt venni, mert azt probaljuk el, hogy mi tortenik veszhelyzet eseten... Most kajaltam es itt vagyok. most van egy fel oram, ugyhogy egybol kirt adok magamrol.
Varom mar hogy kikossunk Southhamtomban, mert vagyom mar egy kis uj elmenyre. Bar egyenlore ez is eleg. Egyre kevesebbet alszunk, raadasul minden este 1 oraval kevesebb az idozonak miatt.. Ugyhogy most 23 oras napokban elunk. Kicsit ma mar ugy erzem hogy hozza kezdek szokni a dolgokhaoz. Ma megkostoltam egy nagyon finom Filippinok altal keszitett csirkehuslevest ami nagyon kiraly volt. Jo csiopos ( a Feri imadna...). Mindig talakozok uj emberekkel masfajta kulturabol. Erdekes hely. Egyenlore. Szerintem a 3. Transatlantic kanyar utan nem ezt fogom mondani.
A lenyeg az, hogy a penzert vagyok itt es it mindenki azert dolgozik. MINDENKI. Rajottem, hogy ez a penztudatossag nagyon fontos itt. Az embernek a szerettei, a csaladja es a baratai a legfontosabbak, es ha oket egy idore elhagyod az csak a penz miatt van. Ezzel a penzel a kesobbiekben az o eletuket is szebbe lehet tenni... Erdekes viszont, hogy az senkit nem erdekel hogy mennyit kolt itt a hajon... Na mind1 en azert odafigyelek erre is. Csak az lebeg a szemem elott, hogy meg kell csinaljam ha torik ha szakad. Csak pozitivan. Sokat gondolok haza.
Tegnap vegre haza birtam telefonalni es rengeteg erot adott kati es anyu hangja. Remelem minden rendben ott is.
Na most mennem kell!
Sziasztok!

2010. május 23., vasárnap

Az Atlanti Ocean kozepen

Eloszor is koszonom, hogy ilyen sokan olvassatok a blogot... Megerkeztunk a hajohoz Azt tudtam, hogy nagy nade ennyire.. Hihetetlen. New York is eszmeletlen. Egesz nap treningeken veszek reszt, fejtagitas egesz nap. Mar most ugy erzem, hogy nagyon nehez lesz es ez meg csak az eleje... A treningek soran bejartuk az egesz hajot. Voltam a Hidon, ahonnan az egesz hajot iranyitjak, es voltam minden egyes etteremben. Egyenlore ugy nez ki, hogy buffet steward-kent kezdek. Most a celom az hogy a Britannia etterembe keruljek majd segedfelszolgalonak. Nagyon kemeny munka, tenyleg iszonyat. Ha ott leszek akkor siman feljebb lehet kerulni ha jo vagyok. Ez csak rajtam mulik. Probalok minden - dolgot kizarni es csak pozitivan gondolkozni. A treningen is segitenek jo hangulatot biztositani. Nagyon sok nemzetiseg van a hajon, a felere meg csak ranezni is olyan rossz hogy majdnem elhanyom magam.. Gusztustalanok. Na mind1. Nagyon sok erot kell gyujtsek hogy kibirjam, de menni fog. Egyenlore meg vendeg szobaban lakunk 4 en, es majd 1 het mulva megyunk a sajat kabinba. 2 fo egy kabinban. Az mar egy kicsit jobb lesz. Akikkel jottem magyar sracok tok jo fejek ugyhogy veluk sincs baj. Van meg kint kb 10 magyar, veluk szoktunk talalkozgatni a szemelyzeti barban. Ja tenyleg a legjobb hogy PL.: 1 coronita 1 $, egy dobozos cola 0.5$. Szoval olcso az elet. Csak a net meg a telefonkartya kicsit huzos de nem erdekel... Mindent osszeveve jol erzem magam. Lattam New York Belvarosat, vegig videoztam ahogy elhadjuk a varost, leirhatatlan (foleg nekem:)) elmeny volt. A masik dolog a tajlekozodas... Pfff hat az kemeny dio. 16 emelet 10 etterem stb. . Tudni kell mindent mi hol van stb. Van meg mit tanulni:) Amiket mondanak kb a felet alig ertem. De menni fog. Idovel. Ha Europaba ertunk asszem akkor lesz a vizsga, aztan kiderul, hogy hova osztanak be, persze csak ha atmegyek a vizsgan. Nagyon hianyoztok! Remelem mostmar surubben fogok majd irni.

Sziasztok

2010. május 20., csütörtök

Csak bamulok mint borju az uj York-ra:)

Sziasztok!

Na sikeresen ideertem, nincs semmi gaz. Most a Hotelbol irok 5$ bol netezhetek 25 percet szoval gyors leszek, meg helytelen. Romaban elhagytam az ovemet, mert a gep ahol ellenoriztek benyelte...:) Nem volt idom elintezni mert igy is majdnem lekestuk a csatlakozast..(de szar ez az amcsi billentyuzet...) Kiraly erzes repulni es rohadtul nagy ez a New York. Csak, Hopgz a szuper poen szeriamat tartsam Paraztam mint Marci Hevesen...:) Egy sraccal jottem (Ricsivel) szegenynek valahol lemaradt a csomagja... Na lassan lejar az egyenlegem szoval mennem kell.
Udv mindenkinek Foleg a Csaladomnak meg a Cicamnak Katinak. Mar most nagyon hianyoztok.
Amint tudok irok!
Pussz

2010. május 19., szerda

Már csak egy fél éjszaka!

Sziasztok!

Már csak pár óra választ el az indulástól! Holnap reggel 7:15-kor indul a gépem Rómán keresztül New York-ba. Elvileg 8-an megyünk, de ezzel a társasággal csak 1 srác jön velem. Úgyhogy a többiekkel csak New Yorkban egy szállodában találkozunk, ott alszunk és utána reggel 8-kor találkozunk a lobby-ban "valakivel" és ő majd elvisz minket a hajóra. Remélem minden így terv szerint zajlik majd... Megpróbálok majd mindent normálisan dokumentálni, fényképezgetni amennyire majd az időm engedi.

A mai napom azzal telt, hogy bepakolgattam összeszedtem a gondolataimat, meg a cuccaimat. Hogy fog hiányozni ez a sokminden...

Csak lennék már ott végre...

Üdv!


2010. május 18., kedd

Nemsokára indulok!

Sziasztok!

Azért hoztam létre ezt a blogot, mert nemsokára indulok dolgozni a Queen Mary 2 hajóra és remélem egy pár percem mindig lesz, hogy tudassam veletek merre járok és mit csinálok.

2010.05.12.-én reggel kaptam egy hívást a magyarországi közvetítő cégtől, hogy 21.-én csatlakozhatok a hajó csapatához. Kb. 3,5 másodperc gondolkodási idő után rávágtam, hogy persze ráérek. Azóta kicsit besűrűsödtek a napjaim. 20.-án indul a repülőm New York-ba és másnap szállok fel a hajóra. Egyenlőre csak remélni tudom, hogy rendben lesz minden az utazással...

2010.02.24.- én tudtam meg, hogy felvettek a hajóra és küldtek egy pár papírt amivel be kellett robogja az USA nagykövetségre ahol megkaptam a vízumot. Utána orvosi vizsgálatra kellett menjek, ahol szintén rendben voltak a dolgok. Úgyhogy visszaküldtem a papírjaimat és azóta várom, hogy hívjanak... Hívtak... Úghogy, megyek.

Érzéseim: 30% kiváncsiság, 30%izgulás, 20% boldogság, 10% szomorúság, 8% idegesség, 2% félelem (ami néha simán 100%)

Na amint lesz időm írok!

Sziasztok!