2010. június 27., vasárnap

Par kep!

Sziasztok!

Southamtomba voltunk egy par napja, Fel tudtam hivni mindenkit. Jo erzes volt beszelni mindenkivel, kajaltam egy jot, meg nezelodtem.

Mutatok meg par kepet Norvegiarol. Szerencsere amikor az utolso varosbol hajoztunk ki akkor fent voltam az Open decken. es vegigneztem a kihajozaast. Gyonyoru az a kornyek. Tukor sima volt a Norveg tenger es csak a tengert lattuk meg a horizontot. Csodalatos naplementeket es teliholdakat latok. Gyonyoru a termeszet...

Na eleg a nyaldazasbol itt vannak a kepek:



Panoramakep, sajna nem olyan jol sikerult.




Errol a hidrol sajna lekestem de amikor atmentunk alatta akkor 3 meter volt a hajo es a hid kozt.
Az azert cinkes...

2010. június 22., kedd

Par szoban!

Sziasztok!
Ma megint off-ot kaptam szoval megint csak 4 orakor kezdek. Kikotottunk valahol Norvegiaban Egy kis varoskaban. Kimentem, korulneztem, csinaltam par kepet. Voltam itt is, kipipalva. Nagyon hianyzik az, hogy nem tudok zenet halgatni. legkozelebb kihozom a cd-imet is. Legkozelebb tenyleg teszek fel par kepet. Meg mindig nem kaptam meg a fizetesem, vagyis nem jott meg a kartyamra, majd delutan utana jarok a dolgoknak.
Na Udv mindenkinek!

2010. június 21., hétfő

North Cape

Sziasztok!

Tegnap megerkeztunk a legeszakibb varoskaba. A varos nem volt valami nagy szam. Igaz csak kivulrol lattam de mind1. Gyonyoru amikor a part mellett vegigmegyunk a kodbol elotunnek kb 300 meter magas sziklak aminek a teteje csupa felhos, havas. Leirhatatlan az elmeny. Sajnos most par napig nem volt internetkapcsolatunk, ezert nem birtam irni meg telefonalni. Ne haragudjatok most mennem kell.

Buenos Tardes

2010. június 18., péntek

Kepek!

Sziasztok!
Na most van egy par percem egy-ket kepet feltenni. Nem adja sajnos at azokat a mereteket a kep. Eszmeletlenul szep hely volt... Most uton vagyunk az eszaki sarkor fele. Holnap kikotunk a legeszakibb varosban. Nem lesz idom kimenni de azert az open deck-rol csinalok par kepet. Amugy meg mindig nem tortenik semmi kulonos. Tegnap nagyon jo erzes volt kimenni egy kicsit.








Kesobb majd meg teszek fel tobbet csak most sajnos nincs mar tobb idom.


Udv

2010. június 17., csütörtök

Olden

Sziasztok!
Tegnap kikotottunk Norvegiaban. Ma is. Ma szerencsere ki tudtam menni mert kaptam egy szabadnapot. Marmint csak delutan 4 kor kezdek.Ugyhogu minden rendben. Kimentem korulnezni. Gyonyoru ez a falu. Kivetelesen tudom a nevet: Olden. Iigazabol minden rendben. az egyetlen baj ezzel a hellyel, hogy minden rohadt draga.Nagyon szep hely, Hihetetlen. Csendes, nyugodt Reggel Beszeltem Katival meg Apuval. Ki birtam aludni magam, szetneztem a varosban es meg mindig van egy kis idom. Ugyhogy ma nagyon jo napom van...msotpedig jojjenek a kepek:
Na jo a kepeket majd kesobb teszem fel mert most lassu a net
Sziasztok!

2010. június 15., kedd

Norvegia!

Sziasztok!

Mar jo reg nem irtam nektek. sajnalom de egyszeruen mostanaban nem volt idom gepkozelbe kerulni. Nagyon sokat szamit ez a -1 ora, meg persze a barban is elhuzodott egyszer ketszer az este. Volt most 3 nap amikor kb a 3 nap alatt 6 orat aludtam:) Rossznak hangzik de nem veszes.
Tegnap kimentunk Southamtonba. Vasarolgattunk a szobatarsamnak egy-ket dolgot, beultunk a Burger King-be kajalni egy jot, Ittunk egy rakat Cidert...korteset...finom volt... Aztan majdnem nem talaltunk viszza a kikotobe. Vegulis minden rendben volt. Felhivtam kintrol a Anyukamat meg a Ferit. Jo volt veluk beszelni egy kicsit. Teljesen meg voltam orulve hogy vegre friss levegon vagyunk, meg maszkalhatunk egy kicsit. Pont meseltem a Ferinek, hogy nagyon jol erzem magam es rajottem, hogy ez egy kulon elet. Mara megfogalmazodott bennem (miutan tobbekkel atbeszeltuk a temat), hogy ez egy parhuzamos elet. Van itt is egy eletem meg otthon is, es ez a ketto sosem kapcsolodik ossze. Apro szalak osszekothetik, de csak az ugralni tudsz a ket elet kozt. Igazabol ! rossz oldala van ennek az egesznek, megpedig az hogy nem vagyok otthon. Amugy minden mas pozitiv. Ha hosszabb ideig maradok akkor rengeteg penzt lehet ugy gyujteni. Mindent megcsinalnak helyettunk apropenzert. Van hol aludjunk, meg egyunk. Jo mondjuk ez az utolso ketto azert lehetne jobb is, de hat valamit valamiert. Nagyon orulok hogy erre a hajora kerultem. Sokkal tobbet foglalkoznak a szemelyzettel mint mashol. En nem igazan tudhatom a dolgot de mindenki ezt mondja.
Valoszinu, hogy egy honapon belul jelentkezhetek Sommelier tanfolyamra, amit ha megcsinalok akkor remelhetoleg a kovetkezo szerzodesemben Boraszkent kezdhetnek, ami azt jelenti hogy az alapfizetesem 3 szor annyi lenne mint most es ahhoz nem kene hozzanyuljak mert elfetnek a jattbol. Na de ezt meglatom majd meg mert baromi nehez az a vizsga.
Most valahova Norvegiaba megyunk. Most indult a Cruise, azt hiszem 7 napos es harom, vagy negy helyen kotunk majd ki. De legalabb mar nem kell az orat elore alitani most egy joideig.
Na ennyi kb.
Megprobalok tobbet irni majd, legyetek jok!

2010. június 9., szerda

Egy par szoban!

Sziasztok!

Egyik reggel telefoncsorgesre ebredtem. Engem kerestek es azt akartak, hogy menjek at a Queen Victoria-ra. En meg mondtam, hogy nem szeretnek vagyis meg gondolkoznek rajta. Vegulis nem kell menjek. Nemtudom melyik a jobb, mert sok tenyezo jobb itt sok meg ott. Na mind1.
Ma talalkoztunk magyar vendegekkel. Jofejek.
Mielott megerkeztunk New York-ba lattunk egy csomo delfint a vizben.
Tegnap eldontottem, hogy minden nap tanulok egy spanyol szot, hatha a szerzodesem vegere megtanulok spanyolul. :) Na jo persze nem fog menni de legalabb elfoglalom magam. Tervben van az is hogy minden nap egy Ukran szot is megtanulok Ugyhogy nyelvtudos leszek majd:)
Amugy minden rendben csak mar megint nincs idom semmire mert megyunk vissza Europaba. 14. -en erkezunk meg Southamptonba. Ez mindig ugy van, hogyha kikotunk valahol reggel akkor delutan 5 30 kor indulunk tovabb. Utana Norvegiaba megyunk majd. Varom mar biztos szep lesz. Egyik nap lattam a BBC-n vagy a CNN- en Budapestet. Valami penzugyi gondrol beszeltek. Mi a gaz? Remelem nem nagy...
Na most mennem kell legyetek jok!
Sziasztok!

U.i.: azt el is felejtettem meselni hogy amikor elmegyunk azon a helyen ahol van a Titanic akkor mindenki fenykepezni. De mit? a vizet? Vagy nem ertem es ha a masik oldalon van? na mind1

2010. június 7., hétfő

Megerkeztunk Brooklynba!

Sziasztok!

Ma hajnalban megerkeztunk New York-ba Most nem Manhattanben kotottunk ki hanem Brooklynban. Sajnos nem tudok kimenni mert dolgoznom kell meg elotte lesz ez a hulye riasztas, de sebaj legalabb nem koltok tobb penzt. Most jovok a bevandorlasi hivatal kuldotteitol. Adtak egy papirt amivel leszalhatok barmikor a hajorol es azzal tudom magam igazolni utlevel nelkul. Azt modtak vigyazzak ra mert $350.
Penteken amikor volt az a SPA night akkor sajna nem birtam elmenni szaunazni mert keson vegeztem es beteg is voltam, szoval pihentem inkabb. Ma mar teljesen jol vagyok. Egy kicsit meg folyik az orrom meg kohogok de nem veszes mar egyaltalan. Orunlok hogy oothon is minden rendben meg hogy vegre kisutott a nap! Nekunk Szinte vegig rossz idonk volt idefele jovet. Vegig olyan kod volt hog 5 meterre nem lehetett ellatni. Nem csodalom hogy a Titanicon sem lattak a jeghegyet... Szerencsre ezt a hajot nagy veszely nem fenyegeti, mert olyan muszerek vannak hogy meg a legkisseb snecit is meglatja a vizben.
Egyik este voltunk egy White Star Partyn. Jo volt. Ingyen sor, bor, udito. Egy evben egy ilyen este van altalaban. Egy par magyar megmutatta itt is magat. Persze mivel ingyen volt minden ezert jol betaraztak mindenbol nehogy elfoggyon, vagy a kesobbiekben fizetni keljen erte. Volt olyan, hogy egyszerre ket uveggel a kezeben tancolt a gyerek. Mi ertelme?...
Egyre jobban kezdek beleszokni a dolgokba. Igazabol tok jol erzem magam! Csak hilyanyzik mindenki es minden otthonrol.

Valamelyik nap elmegyek mar tenyleg szetnezni egy kicsit a hajon. Csinalok egy par kepet. Elvileg barhova mehetunk a hajon, de a vendegterben csak munkaruhaban maszkalhatunk. Minden boltban van 25 szazalek kedvezmenyunk, szoval vasarolgathatunk is.
Vegezetul teszek fel egy par kepet! Most reggel csinaltam oket!






A Szabadsagszobor!

A varos meg egy hajo! :)



Ez ugyan az csak hajo nelkul kozelebbrol!



A szabadsagszobor(balra), meg en(jobbra)! :)

Sziasztok!

2010. június 6., vasárnap

Kerdesek-Valaszok!

Sziasztok!

Tegnap elkaptam valamit teljesen a halalomon voltam. Fajt a torkom, Mintha agyonvertek volna. Mara kikuraltam magam egy kicsit. Jobban vagyok mar. Lehet hogy azert lettem szzarul mert nemreg megkaptuk a H1N1 oltast... Nemtudom. Remelem holnap is jobb lesz. Na mostpedig valaszolok egy par kerdesre amit e-mailon kaptam.
Ami a legjobban hianyzik a csaladomon kivul az a fozes...
Igen neha ha nagy hullamok vannak nagyon billeg a hajo, most raadasul baromi nagy viharban vagyunk, mindenhol villamlik meg szakad az eso, de nincs nagy szel szoval nem gaz...
Mostmar egesz jol tajlekozodom a hajon kezd beindulni az elet...
Most megyunk "vissza" New York-ba, a tobbi magyra Southamtonban csatlakozott hozzank. Utana megint visszajovunk Angliaba, majd fel eszakar Norvegiaba. Asszaem.
Tegnap elindultam egy darts veresenyen kb a 3/4-ig jutottam... A sok kis filippinot szarra vertem. Legkozelebb megprobalom megnyerni es akkor nyerek 100 dollart.
Megkaptam nemreg az elso fizetesem ugyhogy tok jo igazabol minden. remelem az egeszsegem is jobb lesz...
Na most mennem kell.
Puszilok mindenkit!
Sziasztok

2010. június 2., szerda

Magyarok!

Sziasztok!

Tegnap miutan megirtam a blogomat, talakoztam a magyarokkal akik jottek az uj White Star Academy-re. Asszem 6-an jottek koztuk van az Ibolyaneninek is az ismerose. Sajnos ok nem voltak annyira szerencsesek mint mi. 2 magyar srac jott meg 4 lany es a ket sracot nem tettek egy szobaba. Kulon tettek oket Mauriciusziakkal. Kicsit izgulnak meg mint mi az elejen. Probalunk nekik mindenben segiteni.
Tegnap megtortent az egyik legjobb dolog amiota kint vagyok. Mar amiota elindultunk New York-bol azota azon filoztam, hogy kellett volna egyek valami hamburgert vagy hot dog-ot. Alig vartam hogy vege legyen a hetnek es leszaljak New York-ba erre tegnap a szemelyzeti kajaldaban volt hamburger is. Osszealitottam egy olyan atomszendvicset, hogy egesz nap tok jo kedvem lett tole. Olyan jol esett hogy nem tudom szavakkal leirni. Este meg kiprobaltam egy masik erdekes dolgot. Volt egy porkolt szeruseg, de ugy volt megcsinalva hogy a diszno bore meg a zsiros resze rajta volt a huson es ugy volt felkockazva. Nagyon erdekes volt es finom. Mindenki panaszkodik a kajara. Nekem nincs vele sok bajom. Van olyan, hogy rosszat valasztok de tobbsegeben nagyon jokat eszek. Mondjuk szinte mindenbe tesznek curryt-t de azert vannak kivetelek.
Nagyon jot aludtam az uj kabinban. nagyon kicsi de meg lehet szokni. Reggel ugy bevertem a fejem, mert lefejetem a plafont. En alszom felul. Bar ha lent aludnek akkor sem birnek felkelni szoval mind1.
Remelem tetszettek a tegnapi kepek.
Na most mennem kell.

Udv

2010. június 1., kedd

Kepek ujra!

Sziasztok!
Na most van egy kis idom mert elinteztem ma mar mindent es aludni sem tudok. Ma 4 orat aludtam aztan mentem reggeliztetni. 8 kor vegeztem es nem megyek vissza csak 13 30-kor. Vegre lekoltoztunk a kabinunkba, hat nem valami negy szam. Egy kis lyuk az egesz de nekem eleg ez is. A szekreny az jo nagy szoval ki birok pakolni bele es nem kell ket borondben eljek...

Most megint kikotottunk Southamtonban de szakad az eso ugyhogy nem megyek ki, meg amugy is voltam mar egyszer itt ugyhogy biztos unalmas lenne:) Ma indulunk vissza New Yorkba. Ott majd le akarok szalni egy kicsit korulnezni. Minden heleyen ahol kikotottunk mostanaban, olyan tomeg bucsuztatta a hajot hogy el sem hiszitek. Dobenetes.
Sajnos a csak a hajo tetejerol tudtam csak fenykepezni, majd legkozelebb megprobalok lemenni.

Cherbourg


Ez is.
Szerintem kitalaljatok hogy ez is. :)

Na most egy pillanatra megallok mert most jonnek a Holland kepek. Roterdammban olyan szep hidak, meg epuletek voltak. Kar hogy ezt is csak a hajo tetejerol lattam. Amikor meg kihajoztunk akkor meg dolgoztam es nem tudtam kepeket csinalni.



Errol beszeltem...
...

...


...
Mostpedig jonnek a Belgiumi kepek arrol a varosrol minek meg most sem tudom a nevet:) Mindig elfelejtem megnezni... Meg mindig csak azt tudom hogy Z vel kezdodik.
Semmi kulonos nem volt abban a varosban. Egy sima kikotovaros.

A kikoto.

Itt meg gyakorlatoznak a mentocsonakokkal.
Kiprobaltak hogy mukodik-e. Remeljuk igen:)
Na hat kb ennyi a sztorim mara. Legyetek jok.
Sziasztok!